Több BMX webshop is működik hazánkban, kicsit körbe vezetünk köztük, hogy hol, milyen BMX található.

Online Extrémsport Magazin

Itt mindent megtudhatsz a BMX-ezésről!

Ha szereted az extrémsportokat, katt!

BMX webshop

Megtetszett a BMX, de nem tudod, hogy honnan szerezz be egy igazán jót? Bemutatjuk neked a legjobb hazai BMX webshop üzemeltetőket! Ha ezt a cikket elolvasod garantáltan nem fog gondot okozni, hogy eldöntsd honnan is akarod beszerezni a biciklidet!

Jelenlegi helyzet

Kezdjük azzal, hogy hazánkban jelenleg négy BMX webshop működik, melyek közül majdnem mindegyik különböző márkákat forgalmaz. Ez azért van, mert nagyon sok BMX márka van a piacon és egy-egy márkának egy országban csupán egyetlen disztribútora lehet. Mivel egy áltagos bolt kapacitásai nem teszik lehetővé azt, hogy 4-5 márkánál többet forgalmazzon – kivéve egy BMX webshop – így nincs akkora versengés a boltok között az egyes márkákért. Mindegyik több évtizedes múlttal rendelkezik, így megvannak azok a márkák, amiket ők forgalmaznak. Ha két BMX webshop mégis ugyanazokat a márkákat forgalmazza, az csak úgy lehetséges, hogy a kettő közül valamelyik a hivatalos disztribútora a márkáknak az országon belül, míg a másik BMX webshop pedig ennek a boltnak a viszonteladója.

Velvart BMX Shop, Budapest

Az első BMX webshop, amit bemutatunk, az a hazánkban legnagyobb múlttal rendelkező Velvart BMX Shop. Az üzletet 1922-ben alapított Velvárt Nándor, a kor egyik legismertebb magyar kerékpárversenyzője. Hazánkban ez a BMX webshop az egyetlen, aminek tényleges üzlete van, ahol ugyanúgy tud vásárolni a betévedt vevő, mintha egy pékségbe ment volna be. Valamint így szervízként is és nem csak online webáruház formájában működik. Korábban zárójelben megjegyzésre került, hogy egyetlen BMX webshop van itthon, amelyik 4-5 márkánál több forgalmazására képes. Nos az a BMX webshop a Velvart, ugyanis 26 BMX márkát forgalmaz, ami elképesztő mennyiség! Majdnem az összes BMX márka megtalálható itt. Valamint a BMX világához alkalmazkodva különböző ruházati, cipő és védőfelszerelés márkák is megtalálhatók. Azonban a manapság feltörekvő és nagy népszerűségnek örvendő márkákat nem ez a BMX webshop, hanem egy másik forgalmazza itthon. 

 

Mint minden BMX webshop, így ez is rendelkezik egy szponzorált csapattal, mely tagjai ingyenesen kapnak az általuk választott márkákból összeállított BMX-et, plusz egyéb juttatásokban is részesülnek, mint például többnapos utazásokra viszik őket, ahol nincs más dolguk csak, hogy biciklizzenek és jól érezzék magukat. Ezekről a kirándulásokról minden alkalommal készítenek egy videót, ezzel is népszerűsítve magukat és a sportot.

OG Bike Shop, Budapest

A következő a BMX webshop a második hazánkban a mögötte lévő múltat tekintve. Az OG Bike Shop 2001-ben jött létre Péntek András és Szilágyi Márton jóvoltából. A tavalyi év során azonban egy másik cég felvásárolta a boltot, így ők már nem tulajdonosok többé. A forgalmazott márkák száma is lecsökkent, mivel a Wethepeople, Éclat, Salt, Saltplus és Odyssey márkákat átvette a Velvart. Így jelenleg csak a Sunday hivatalos disztribútorai a BMX márkákat tekintve. Azonban viszonteladói jogviszonyban a Velvarttal, továbbra is forgalmazza az eddigi márkáit. Szponzorált csapattal ez a BMX webshop is rendelkezik, akik népszerűsítik a boltot.

Elite BMX Shop, Győr

A következő BMX webshop, ami bemutatásra kerül, nem más, mint az Elite BMX Shop, amely mindössze 4 éve működik, de annál nagyobb sikerrel. Sarlósi Attila alapította 2014-ben. Csupán 6 márka disztribútora, de az utóbbi években két felkapott márka is köztük van. Név szerint ez a két felkapott márka a Total BMX és a BSD. A többi márka pedig a Colony, Fiend, Vocal és az Academy.  Valamint a népszerűségét a nagyszerűen megválasztott szponzoráltjainak is köszönheti, akik között, már nemzetközi szinten is elismert versenyzők is vannak, valamint nem csak magyar nemzetiségű, hanem külföldi (horvát, cseh) ridereket is támogat! Ez a BMX webshop nagyon befutott ezalatt a 4 év alatt és felnőtt az évtizedes múlttal rendelkező konkurenciához, akiket korábban, már bemutattunk.

Awaride, Gödöllő

Az utolsó BMX webshop, amit bemutatunk nem más, mint az Awaride. A négy működő BMX webshop közül ez a legfiatalabb, mindösszesen 2 éve működik. Az Elite BMX Shop viszonteladójaként üzemel, így ugyanazok a márkák találhatóak meg, mint ott. Viszont az a nagy különbség, hogy a BMX webshop funkción kívül szervízként is üzemel. A tulajdonos több évtizedes BMX és egyéb kerékpárok szerelésével kapcsolatos múltat tudhat maga mögött, így a szervízelés minősége garantált! Szponzorált csapattal rendelkezik ez a BMX webshop is, ugyan a lehetőségekhez mérten jóval kisebb létszámban vannak a csapattagok a többi boltéhoz képest.


 

 

 


címkék: bmx, bmx alkatrész, bmx kerékpár, bmx webshop, extrémsport, freestyle bmx

Kommentek


BMX Dirt

BMX Dirt

Földből épített ugratókon mutatják be legjobb trükkjeiket a riderek

BMX Street

BMX Street

Az utca elemeit használva engedik szabadjára kreativitásukat a riderek

BMX Park

BMX Park

Fa/vas szerkezetes elemeken ugratnak a riderek


Online Extrémsport Magazin


Cikkek

Külföldi hírek - Logan Martin

Külföldi hírek - Logan Martin lesérült

A tavalyi Freestyle BMX Park világbajnok Logan Martin lesérült! Az idei világbajnokság előtt néhány héttel a tavalyi címvédő Logan Martin bokatörést szenvedett, ami miatt kénytelen kihagyni az idei világbajnokságot! Itt találod Logan nyilatkozatát a történtekről!